MÄKLARARVODE: 15.000 KRONOR

NÄR DU SÄLJER DIN BOSTADSRÄTT VIA OSS

MÅN - FRE 09.00-18.00 – BESÖK: VÄSTRA VARVSGATAN 11E MALMÖ – 040-233 900

Aktuellt
lockpris-fmis-tolkning-ar-rattsosaker.jpg

LOCKPRIS - FMI:S TOLKNING ÄR RÄTTSOSÄKER

FASTIGHETSMÄKLARINSPEKTIONEN FMI HINDRAR INTE LOCKPRISBROTTEN. DE VERKAR HELLRE VILJA HEJA PÅ ALLMÄNHETENS ANMÄLNINGSVILJA MOT MÄKLARE.

Efter åratal av försök att förändra FMI:s hantering av det "mycket allvarliga" lockprisbrottet, som gjort att en fastighetsmäklare i Stockholm fått yrkesförbud, vill jag uppmana allmänheten att fortsätta göra skrivelser till denna myndighet i denna fråga. Samtliga budgivningar med priser som stiger mer än 20% från startpriset bör anmälas till Fastighetsmäklarinspektionen.

Om dessa skrivelser görs tvingas Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, slutligen och proaktivt fastställa vad lockpris på en begagnad bostadsrätt eller fastighet är.

Enligt min mening är marknadsföringslagen ej tillämplig på begagnade varor på annonsforum vare sig med mäklare eller utan.

Myndigheten och deras jurister har klantat sig bigtime här genom att hitta på denna brottslighet.

Inga skadestånd finns gällande denna "mycket allvarliga" brottslighet som denna myndighet hittat på för att fylla ut sina timmar och kalendrar. Allt blir fjantigt om alla mäklare i Stockholm får en varning eller två eller tre eller yrkesförbud för annonsering av begagnade fastigheter och bostadsrätter.

Hela FMI:s hantering gällande lockpris börjar bli pinsam för denna myndighet. Problemet med lockpris är ett banalt problem som går att lösa med ett pennstreck. Tvinga mäklarna att värdera objekt i samband med annonsering. Dela sedan ut varningar för vilseledande värdering.

Vilseledande värdering är ett riktigt brott om objektet snabbt säljs vidare och dyrare. Värderas ett objekt för högt kommer klagomål gällande för hög värdering komma. Detta trots att uppdragsgivarna i allmänhet letar efter mäklare som värderar högst pga. av längtan efter penning. Oroa er inte. Klagomål kommer alltid. Jurister och advokater finns det gott om.

Unika objekt utan jämförelseobjekt, i närtid, är mycket svåra att värdera. Uppdragsgivarna är ofta dubiösa och luriga. De säger sig i allmänhet inte veta någonting om någonting. När buden väl kommer blir det nobben fram tills börsen blir tillräckligt stor.

Läs tidigare inlägg i frågan om lockpris.

Källa: https://www.direktbostad.se/aktuellt/118-maklare-forena-er-mot-fmis-fritolkning

Fuktkontroll av badrum i bostadsrätt

LÄS MER HÄR!
OBEKO